19 شهریور 1393 - 9:43
شناسه خبر: 486
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
مذاکرات زنگنه با روسها برای تعیین کالاهای صادراتی
طبق اعلام عسگراولادی قرار بود تفاهمنامه صادرات کالاهای ایرانی به روسیه منعقد و بر اساس آن کالاهای صادراتی به این کشور مشخص شوند اما بعد از ظهر سه شنبه همایش همکاریهای مشترک ایران و روسیه برگزار و فقط درباره چگونگی گسترش تبادلات دو کشور و موانع پیش رو بحث شد.
البته در این همایش که وزرای نفت دو کشور نیز حضور داشتند و بیژن نامدار زنگنه پس از پایان همایش به نمایندگی از هیات تجاری ایران مذاکراتی را برای انعقاد تفاهمنامه نفتی و تجاری دو کشور با روسها آغاز کرده است که احتمالا انواع کالاهایی که ایران قرار است به روسیه صادر کند پس از اتمام این مذاکرات و انعقاد تفاهمنامه مربوطه مشخص و اعلام خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، پس از بحران اوکراین و درگیریهای روسیه با آمریکا و اتحادیه اروپا، روسیه تحریم و طبق اعلام رییس جمهور روسیه واردات کالا از اتحادیه اروپا ممنوع شد. در این میان روسها فهرست واردات 60 قلم کالای کشاورزی مورد نیاز خود را از ایران درخواست کرد که علاوه بر همکاری های تجاری در زمینههای نفت، گاز و پتروشیمی، این نوع کالاها را نیز تامین کند.
در همین راستا یک هیات مذاکره کننده روسی در این هفته وارد ایران شد تا نتیجه این درخواستها مشخص شود و روابط تجاری ایران و روسیه گسترش یابد و نیز همایشی به منظور همکاریهای مشترک ایران و روسیه در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد و وزیر نفت ایران، وزیر انرژی روسیه، مسئولان اتاق بازرگانی ایران و 180 نماینده از شرکت های بزرگ روسی در اتاق بازرگانی ایران گرد هم آمدند تا تکلیف این معاملات مشخص شود.
وزیر نفت ایران در این همایش از کم حجم بودن معاملات تجاری بین دو کشور انتقاد کرد و این همایش و شرایط به وجود آمده را نقطه امیدی برای توسعه همکاری ها عنوان کرد و گفت: دو طرفه بودن نیازها و مکمل بودن نیازهای ایران و روسیه نقطه قوت این روابط است.
وزیر انرژی روسیه نیز خواستار تقویت بخش خصوصی ایران و روسیه شد و آغاز همکاری های کارشناسی در قرن بیستم را نقطه عطف این همکاری ها دانست.
در ادامه همایش اسدالله عسگر اولادی، رییس اتاق بازرگانی ایران و روسیه و دو دبیرکل ایرانی و روسی اتاق مشترک بازگانی خواستار حل مشکلات حمل و نقل ، مشکلات بانکی و روادید برای افزایش مبادلات شدند و گفته شد که اگر این قبیل مشکلات حل شود حجم مبادلات از 1.5 میلیارد دلار در سال آینده به چهار میلیارد دلار می رسد.
منبع: ایسنا